Ægtepagter læs mere...

SIDE MAP

ESBJERG

Jernbanegade 22
6700 Esbjerg
Telefon 7512 3044

Direkte kontakt

BRAMMING

Nørregade 22
6740 Bramming
Telefon 7522 3044

Direkte kontakt

FIND


  • a » A
  • A » a
Separation og skilsmisse

Man var ung og forelsket, hus blev købt og der kom børn til. Det blev hverdag og det hænder, at man vokser fra hinanden.

Sepation/skilsmisse indebærer, at der skal tages stilling til børnene og til deling af fælles aktiver. Aktiverne omfatter pensionsordning, hus, bil, indbo, opsparing osv. Deling omfatter også gælden.

Hvis man skal gå fra hinanden, bør man afvikle alle økonomiske relationer. Aktiver skal overtages af den ene eller sælges. Gæld skal så vidt muligt deles, men den solidariske hæftelse kan dog stå i vejen. Banken viser ikke altid den samme villighed til at dele gælden i to, som til at samle gælden.

Advokaten spiller typisk en rolle i de sager, hvor parterne er uenige om værdifastsættelse af aktiver og/eller passiver. Skæringstidspunkt og udtagelsestidspunkt spiller også en væsentlig rolle. Ofte er advokaten udsat for, at den ene part ikke ønsker, at være en aktiv spiller i bodelingen. Parten mener måske, at ægtefællen har fået rigeligt igennem deres ægteskab. Her er advokatopgaven særlig betydningsfuld.

Et ægteskab begynder med en vielse og en underskrift. En skilsmisse afsluttes med en underskrift.