Boligsalgets ABC læs mere...

ESBJERG


Jernbanegade 22
6700 Esbjerg
Telefon 7512 3044

Direkte kontakt

FIND


  • a » A
  • A » a
Retssager og voldgift

At føre en retssag er kernen i advokatgerningen. Mange forlig, kontrakter og aftaler kommer i stand fordi alternativet er retssager, hvor udfaldet kan gå begge veje. Hellere lave en god aftale end føre en retssag.

Men retssager kan ikke undgås. Det kan også kun sjældent undgås, at den ene part taber. Det kaldes procesrisiko. Det er derfor altid vigtigt at lytte til advokatens vejledning, når talen falder på procesrisiko. Selv den bedste advokat kan ikke vinde håbløse sager.

Det er spændende at være i retten, nogle gange måske for spændende. Langt de fleste mennesker kommer der kun én eller få gange i deres liv. Det ved advokaten, og det ved dommeren. Hos Advokathuset Esbjerg bliver man grundigt vejledt inden man skal i retten. I vores mødelokale ligger der et stort billede af et retslokale for at visualisere oplevelsen. Ord som svarskrift, replik og duplik er juridiske udtryk. Glem det. Princippet i retten er, at den ene må sige noget, hvorefter den anden må sige sin mening. Det får man lov til at svare på, og det samme gør modparten.

Voldgift er en form for privat retssag. Der er ingen ankemuligheder. Tanken ved voldgift er, at processen skulle være hurtigere og mindre belastende for parternes eventuelle fremtidige mellemværende. Realiteten er desværre, at systemet kan være fordyrende og langsommere end at gå i Retten.
Advokathuset Esbjerg anbefaler kun i særlige tilfælde voldgiftsklausuler.