Kr. 5.000,00 for at sikre dine nærmeste med et testamente læs mere...

ESBJERG


Jernbanegade 22
6700 Esbjerg
Telefon 7512 3044

Direkte kontakt

FINDKan man sætte en pris på, hvad man vil betale for at sikre sine nærmeste?

Sikkerhed af ens nærmeste i form af et testamente er slet ikke så dyrt endda og kan have en væsentlig betydning for ens nærmeste og deres økonomiske sikkerhed efter ens dødsfald.  
Et testamente er snart et ligeså vigtigt et dokument som ens forsikringsforhold - dette betaler man dog ikke for årligt.  

Arveloven fra 2018 har åbnet op for en langt bedre sikring af ægtefæller og en større mulighed for en bedre sikring af alle de papirløst samlevende, der i mange tilfælde kan oprette et udvidet samlevertestamente.  

Ingen af os ønsker at vores samlever eller ægtefælle f.eks. skal gå fra hus og hjem ved et dødsfald, men dette kan være konsekvensen ved ikke at have oprettet et testamente.

Især familiemønstrene med dine, mine og vores børn i ægteskaber og i papirløst samliv, gør testamentet mere nødvendigt end i ”gamle” dage.  

Alle samlevende skal oprette et testamente for at kunne tilgodese sin partner. Samlevende arver ganske enkelt ikke hinanden uden et testamente. I mange forhold vil det kunne lade sig gøre at oprette et såkaldt ”udvidet samlevertestamente”, hvilket bevirker, at man kan flytte op til 7/8 af arven til samleveren frem for børnene. En situation der har stor betydning for det videre liv med eller uden f.eks. fællesbørn. Man kan så i testamentet bestemme hvordan arven efter den sidstes død skal fordeles.  

Ægtefæller med særbørn vil ligeledes være en af de grupper, der stort set altid har behov for et testamente. Reglerne er nemlig således, at man ikke er berettiget til at sidde i uskiftet bo med den afdødes særbørn uden særbørnenes samtykke. Ligeledes er der mange, der ønsker en ligestilling af alle eller af nogle af dine, mine og vores børn. Uden testamente i de tilfælde vil det være et lotteri, hvis børn der arver mest i forhold til i hvilken rækkefølge man dør i forholdet.

Et testamente kan også sikre modtagernes arv som værende skilsmissesæreje i en kombination eller fuldstændigt særeje. Dette bevirker, at arven ikke skal deles med den anden part, hvis modtageren af arven f.eks. skal skilles fra sin ægtefælle. Danmark er trods alt et af de lande, der har en meget høj skilsmisseprocent på omkring 50 %. 

Rent praktisk kan man oprette et ensidigt eller gensidigt testamente ved at henvende sig til vort kontor og aftale en tid for et personligt møde. Her drøftes ens ønsker og muligheder i forhold til loven. Derefter udarbejdes et udkast og efter godkendelsen af dette, skal det endelige testamente underskrives for notaren ved retten. Notaren, som er en medarbejder ved retten, skal sikre sig, at man er i stand til at handle fornuftsmæssigt. Efter underskrivelse af testamentet opbevares en genpart i et testamentsregister, der bevirker at testamentet altid findes ved ens dødsfald, selvom ens egen original er blevet væk. Sikkerheden er derfor meget stor.

En udarbejdelse af et testamente her på kontoret koster kr. 5.000,00 inkl. moms plus kr. 300,00 til retten i et gebyr.

Ændring af eksisterende testamenter ved oprettelse af tillæg er typisk lidt billigere.

 

Ønsker man at få gennemgået sit eksisterende testamente for at bedømme, om der er grundlag for eventuelle ændringer er dette gratis. Ligeledes tilbydes der et gratis rådgivningsmøde omkring eventuelt behov for testamente.

Det er altid en god idé engang imellem lige at tjekke, at ens eksisterende testamente stadig er, som man ønsker det. Nogle arvinger er måske afgået ved døden, ønsker blevet anderledes, børnebørn som skal arve m.m.

Husk at et testamente skal laves, mens man lever, så vent ikke til i morgen med, hvad man kan lave allerede i dag. Hvem ved - måske lever vi ikke så længe, som vi håber på.

Karina Schmidt Karina Schmidt

Advokat (L), indehaver

Beneficeret forsvarsadvokat

Sagsområder:

Forsvarer/strafferet - Arv/Testamente - Dødsboskifte -

Retssager - Ejendomshandler -

Tvangsfjernelse af børn - Forældremyndighed, bopæl og samvær

Tlf.: 7512 3044
Mail.: ks@advokathuset-esbjerg.dk