Ægtepagter læs mere...

ESBJERG


Jernbanegade 22
6700 Esbjerg
Telefon 7512 3044

Direkte kontakt

FIND


  • a » A
  • A » a
Retssager

At føre en retssag er kernen i advokatgerningen.

Mange forlig, kontrakter og aftaler kommer i stand, fordi alternativet er retssager, hvor udfaldet kan gå begge veje. Hellere lave en god aftale end føre en retssag.

Men retssager kan ikke undgås. Det kan også kun sjældent undgås, at den ene part taber. Det kaldes procesrisiko. Det er derfor altid vigtigt, at lytte til advokatens vejledning, når talen falder på procesrisiko. Selv den bedste advokat kan ikke vinde håbløse sager.

Det er spændende at være i retten, nogle gange måske for spændende. Langt de fleste mennesker kommer der kun én eller få gange i deres liv. Det ved advokaten, og det ved dommeren.

Hos Advokathuset Esbjerg bliver man grundigt vejledt inden man skal i retten. I vores mødelokale ligger der et stort billede af et retslokale for at visualisere oplevelsen. Ord som svarskrift, replik og duplik er juridiske udtryk. Glem det. Princippet i retten er, at den ene må sige noget, hvorefter den anden må sige sin mening. Det får man lov til at svare på, og det samme gør modparten. I sidste ende er det dog dommerens ord der tæller!

Der findes desuden flere retssagstyper. Her bl.a. småsager, boligretssager, civile retssager m.m. Betydningen heraf for din sag forklares på et møde med os. Ligeledes skal det klarlægges om der kan søges retshjælp eller fri proces til dækning af omkostningerne ved at føre en sag.

Kontakt Advokathuset og få en vurdering af din sag fra os.